EFOP-1.2.1-15-2016-00241

PROJEKT ADATOK

Kedvezményezett: Tiszta Forrás Egyesület

Projektcím: CSALÁDI ÉRTÉKTÁR – A családi erőforrások megerősítése Zalában

Projektszám: EFOP-1.2.1-15-2016-00241

Projekt időtartama: 2016. 10. 01. – 2018. 12.31.

Elnyert támogatás: 29 100 000 Ft

CÉL

Pályázati programunk a családot egységként kezelve, tagjai életkorának, igényeinek és érdeklődésének megfelelő támogatást kíván nyújtani abban, hogy a család minden tagja megtalálja a helyét, kibontakozzon sajátos értékeiben és személyiségében, érzelmileg kiegyensúlyozottá, felelőssé és teherbíróvá váljon, hogy kölcsönös szeretetben építse saját családját, és ezzel másokat is a házasságra és a családi életre bátorítson.

 

PROGRAMSOROZATOK

A NŐ tabuk nélkül – nem csak nőknek

„A NŐ tabuk nélkül” programjaiban együttműködő partnerünk a Zalaegerszegi Női Szalon, amely tevékenységével a klasszikus női ideált képviselve szeretné elősegíteni, hogy újra rátaláljunk az örök és alapvető értékekre, mint a szeretet, az élet, a család, az emberi méltóság, az empátia.

A gyermeknevelés, a családtagok testi-lelki egészségének megőrzése, a család összetartása összetett folyamat, az egyik legnagyobb feladat, avagy lecke az élet iskolájában. Előadásainkkal ezekhez szeretnénk segítséget nyújtani a családok, anyák, apák és családtagok számára. Amolyan lábjegyzeteket, puskákat írni, annak érdekében, hogy mindenki eldönthesse saját meglátása szerint, hogy milyen hozzávalókból és fejezetekből áll össze a saját családi receptkönyve.

Klub 40+

40 év felett, amikor a gyerekek már önálló életet kezdtek, gyakori probléma az elmagányosodás, a társas kapcsolatok hiánya és az ezzel járó lehangoltság. Az 50. életév felé közeledve számtalan korral járó változással kell szembenézni, melyek részben a testi állapottal, részben pedig a megváltozott élethelyzettel magyarázhatók.

Ezekre a problémákra ad alternatívákat klubunk, amelynek célja, hogy a klubtagok a felszabaduló időt fordítsák önmagukra, törődjenek többet testi és lelki egészségükkel, kezdjenek sportolni, tornázni, hódoljanak ismét korábbi hobbijuknak, legyenek kialakuló közösségünk aktív tagjai, élénkítsék fel társadalmi-szociális életüket.

Kisgyermekes anyák klubja

A gyermek születésével nagy változás történik minden nő életében, amit nem mindenki tud könnyedén feldolgozni, alkalmazkodni a megváltozott elvárásokhoz. Fontos, hogy az anyukának legyen ideje saját magára is, amivel szabadon rendelkezhet.

Programunkkal lehetőséget nyújtunk kisgyermekes anyáknak tornával, beszélgetéssel való feltöltődésre. Segítünk megteremteni azt a szabadidős elfoglaltságot, amely valódi kikapcsolódást jelent számukra. Klubunk azok számára is segítség, akiket nem tud tehermentesíteni a család, mert a foglalkozások idején önkénteseink gyermekfelügyeletet vállalnak.

Kreatív klub – alkotóműhely lányoknak, anyáknak, nagymamáknak

Klubunk a Zalaegerszegi Női Szalonnal együttműködésben indított Design Klub folytatása. A foglalkozásokon olyan vizuális gyakorlatokkal várjuk a fiatalokat, szülőket, nagyszülőket, amelyek segítségével látható környezetüket érzékenyebben, személyesebben szervezhetik. Foglalkoznak azzal, milyen minimális változtatásokkal tehető a lakás élhetőbbé, otthonosabbá, megoldásokat keresnek arra, hogyan lehet új és régi tárgyakat, emlékeket beilleszteni az életükbe. Igyekszünk szezonálisan kialakítani a foglalkozások tematikáit, azaz együtt készülni ünnepekre, fontos eseményekre.

 

AKCIÓPROGRAMOK

Családi napok – A család, mint többgenerációs kincsesbánya: civil szervezetek családos közösségeinek interaktív programja a generációk közti kapcsolatok elmélyítésére.

Kríziskezelő workshop: Kiscsoportos foglalkozás keretében a hétköznapi életben használható készségeket elsajátítása, amelyek segíthetnek a másokkal felmerülő konfliktusok kezelésében.

KoroKan masszázs – workshop: a tradicionális masszázs technika elsajátítása, amelyet a családtagok hatékonyan alkalmazhatnak stressz oldásra, izomlazításra, energetikai feltöltésre, blokk oldásra egyaránt.

Alkot a család! – pályázat: Zalaegerszegi Női Szalonnal együttműködve nyílt családi alkotó pályázatot hirdetünk.