Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub – Honvédelem Napja

A program 2018.máj.17-én, 15:00-kor kezdődött a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klubban. Ez egy különböző generációs közösségek együttműködésének koordinálásához, kapcsolattartáshoz, kommunikációt támogató események szervezéséhez, lebonyolításához kapcsolódó program volt.

A Magyar Honvédelem Napjához közeledve a Bethlen Gábor Nyugdíjas Klub szervezésében tartottak koszorúzással egybekötött megemlékezést. A Várkertben tartott ünnepségen Tar Ferenc történész mondta el ünnepi gondolatait, emlékezve Buda várának 1849. évi visszavételére és a nemzeti összetartozásra, felidézte azok jeles alakjait, akik a  szabadságjogokért, a hazáért folytatott küzdelemben részt vettek. De  szólt elődeikről is, akik bátor tetteikkel, eszméikkel és alkotásaikkal járultak hozzá a hazafiság érzésének kialakulásához és vívták ki a mindenkori tiszteletet.

Az ünnepi beszédet követően  a kopjafánál helyezte el a megemlékezés koszorúját Keszthely városa, a honvédség képviselői és mindazok akik fontosak tartják a honvédelem ügyét.